Fiscaal voordeel Zakelijk

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)‑regeling

Particulieren en ondernemers ontvangen subsidies voor het opwekken van duurzame energie voor warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels. Per 1 februari 2018 wijzigen de subsidiedragen van deze ISDE-regeling.

Energie-investerings (EIA)-regeling

De EIA-regeling is een fiscale regeling, waarmee de overheid ondersteunt bij investeringen in energie­besparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. U kunt 54,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- of vennoot­schaps­belasting. Alle energie­besparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie staan vermeld in de Energielijst 2018 (.PDF, 998 kB).

Wat houdt de wijziging in?

De RVO heeft voor 2018 bepaald dat, om in aanmerking te komen voor de subsidie, de COP- en SCOP-waarden van buitendelen aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo is bijv. voor luchtgekoelde split- en VRV-systemen bepaald dat de minimale COP- en SCOP-waarden verhoogd zijn van 4,0 naar 4,4. Waar voorheen werd gekeken naar de waarden van de totale installatie (binnen- én buitendeel), wordt de subsidie nu bepaald op basis van de waarden van uitsluitend het buitendeel. Het maximumbedrag dat de RVO heeft ingevoerd, is vastgesteld op € 1.000,00 per kW nominaal geïnstalleerd vermogen. Er is altijd een installatie systeem te configureren, dat voldoet aan de EIA‑subsidieregeling.

Aanvragen subsidies

Subsidie-aanvragen kunnen worden ingediend via de RVO website. De voorwaarden voor particuliere en zakelijke gebruikers zijn verschillend; de exacte voorwaarden kunt u op de website nalezen. Voor meer informatie over de andere producten, die ook voor deze subsidieregelingen in aanmerking komen (zoals bijv. onze installaties) en het indienen van de subsidie-aanvragen, verwijzen u graag naar www.rvo.nl/ISDE en www.rvo.nl/EIA.

Voorwaarden

Voor particulieren en zakelijke gebruikers gelden verschillende voorwaarden.
  > Voorwaarden ISDE Particulieren
  > Voorwaarden ISDE Zakelijke gebruikers

Kopklimaat BV staat voor:
Kwaliteit, perfecte service en heldere communicatie.
Een vertrouwde partner van advies tot onderhoud.

Interesse in onze diensten?


Onze folders
Bekijk onze reviews op Solvari
Bekijk al onze reviews op:

Beoordelingen bij Airco Offertes
blank
 • Efficiënt

  De Kopklimaat systemen zijn zeer efficiënt. De intelligente regeltechniek in een Mitsubishi Electric systeem zorgt voor een gereduceerd energieverbruik. Door deze slimme technieken kunnen rendementen van ca. 400% tot maar liefst 800% worden behaald. Ofwel:uitstekende energielabels waardooru verzekerd bent van een hoger comfort tegen lagere gebruikskosten.
 • Comfort

  Het comfort van een Kopklimaat klimaatsysteem ervaart u op meerdere manieren. Met een Mitsubishi Electric Cooling & Heating systeem heeft u perfecte controle over het binnenklimaat. Tijdens alle vier seizoenen heeft u snel het gewenste binnenklimaat geheel naar eigen wens.
 • Duurzaam

  Met respect voor onze leefomgeving levert Kopklimaat alleen systemen die werken met ozonvriendelijke chloorvrije HFK koudemiddelen. 90% van de onderdelen op Mitsubishi Electric systemen kunnen worden gerecycled. Oude systemen worden zo op een milieuverantwoorde wijze gedemonteerd en afgevoerd.
 • 1
 • 2
 • 3